Acupunctuur bij day&night de Pijp

Acupunctuur afbeelding hand
Acupunctuur afbeelding nek

Acupunctuur bij day&night

Acupunctuur in zijn klassieke vorm is een kenmerkend onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Het is gecategoriseerd als een natuurlijke behandeling die effectief werkt om pijn te verlichten en veel ziekten helpt voorkomen. Het is een procedure waarbij met naalden in de huid wordt geprikt om bepaalde punten in het lichaam te stimuleren. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde corrigeert het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten in het lichaam onevenwichtigheden in de stroom van Qi (energie) door de kanalen die bekend staan ​​als meridianen. De beoefening van acupunctuur is in principe gericht op het opheffen van eventuele blokkades en het behouden van de vrije stroom Qi, evenals het herstellen van de dynamische balans tussen Yin en Yang (wanneer niet in balans de oorzaak is van ziekten).

Over Acupunctuur

Acupunctuurnaalden zijn meestal gemaakt van roestvrij staaldraad en zijn meestal wegwerpbaar. Naalden variëren in lengte tussen 10 en 130 millimeter, met kortere naalden die worden gebruikt in de buurt van het gezicht en de ogen, en langere naalden in meer vlezige gebieden; naalddiameters variëren van 0,16 mm tot 0,35 mm, waarbij dikkere naalden worden gebruikt bij robuustere patiënten.

Enkele van de aandoeningen die kunnen worden behandeld met acupunctuur zijn:

  • Pijn: rug-/nekblessures, hoofdpijn, migraine, artritis…
  • Ademhaling: astma, allergieën…
  • Psychologisch: verslavingen, angst, depressie, PTSS, stress, slapeloosheid…
  • Gynaecologisch: onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen, PMS…
  • Spijsvertering: constipatie, IBS, reflux, gewichtsverlies…
  • Cardiovasculair: hoge bloeddruk/cholesterol, slechte bloedsomloop…

Als aanvullend onderdeel van de traditionele acupunctuurbehandeling kunnen patiënten, naast naalden, ook worden behandeld met Moxa & Cupping therapie, afhankelijk van de klacht.

Moxa

Moxa is een verbranding van kruidenvezels die patiënten helpt hun Yang Qi te herstellen. Door het lichaam te verwarmen, is het zeer goed in het behandelen van kou, zwakte en pijnlijke ziekten, vooral veroorzaakt door windkoud vocht. Moxa op acupunctuurpunten versterkt de inwendige organen en voorkomt ziektes.

Cupping

Cupping it is een proces om de meridianen (pezen en spieren) te stimuleren door glazen bekers (verwarmd door vuur) of plastic bekers. Het bevordert de qi en de bloedcirculatie om pijn te verlichten, verwijdert interne warmte om extra warmtesyndromen te behandelen en behandelt veel aandoeningen zonder veel pijn. Het nadeel is dat er paarse vlekken op de lichaamshuid achterblijven.

Cosmetische Acupunctuur

Gezichtsacupunctuur is een veilige, pijnloze en effectieve behandeling voor het algemeen vernieuwen van het gezicht als het hele lichaam. Fijne lijntjes kunnen volledig worden uitgewist, diepere lijnen worden verminderd en wallen rond nek en ogen worden steviger. Fijne naalden worden op verschillende acupunctuurpunten op het gezicht, de nek, de schedel en de ledematen en rond de ogen geplaatst om de natuurlijke beweging van het lichaam van yang, bloed en lichaamsvloeistoffen te stimuleren. Omdat zowel spiergroepen als de acupunctuurpunten worden aangesproken, heft het gezicht zichzelf op, via acupunctuurpunten, door de spierverstevigende en aanspannende werking. De naalden stimuleren ook de bloedcirculatie, wat de gezichtskleur verbetert.

Na de Acupunctuur behandeling staat er altijd een kopje thee of koffie voor je klaar. Relax en geniet!

Meer ontdekken?

Wil je ontdekken welke behandelingen we bij day&night massage nog meer aanbieden? Neem dan hier een kijkje en vindt de behandeling die bij jou past en boek gemakkelijk online een afspraak.